Zorg in business
MBA voor zorgprofessionals

De zorg staat de afgelopen jaren financieel onder druk. Met als gevolg dat veel (beginnende) artsen en therapeuten uit het vak stappen. Hoe bieden we deze uitdagingen het hoofd? Wat kun je doen om personeel vast te houden? Welke financiële kansen liggen er juist nu voor het grijpen?

Tijdens deze businessclass gaan we in op dit soort vraagstukken. In één dag praten we je bij over de belangrijkste management vaardigheden die jij als ondernemende zorgprofessional nodig hebt om een toekomstbestendige en succesvolle maatschap / praktijk op te bouwen!

Programma

08.45 uur ontvangst en registratie

09.30 uur Blok 1: Toekomst van de zorg

11.00 uur Pauze

11.30 uur Blok 2: Leiderschap, verandering en gedrag

13.00 uur Lunch

14.00 uur Blok 3: Ondernemen binnen de zorg

15.30 uur Pauze

16.00 uur Blok 4: Hoe overtref je de verwachtingen van de patiënt?

17.30 uur Einde programma: netwerkborrel

Datum & Locatie

Donderdag 4 april 2024
AFAS Theater Leusden

Kosten

€950,- (vrijgesteld van BTW)

Doelgroepen

Huisartsen, tandartsen, mondhygiënisten, therapeuten, praktijkhouders en praktijkmanagers

Accreditatie

Aangevraagd bij verschillende beroepsverenigingen

Sprekers & onderwerpen

Blok 1: Een andere kijk op zorg

Drs. Margareth de Wit MBA heeft uitgebreide ervaring op internationaal niveau als adviseur, projectleider, spreker en schrijver. Het centrale thema in al haar interventies is verandermanagement in zowel profit- als non-profitorganisaties. Als Master Trainer op gebieden als Leiderschap, Cultuurverandering, Generatiemanagement en Teamontwikkeling creëert ze energiek bewustzijn over de rollen van mensen in de organisatie. Margareth is bestuurder van Academica University of Applied Sciences en strategisch partner van Zenger Folkman in Nederland.

Blok 2: Leiderschap, verandering en gedrag

Ben Tiggelaar is een bekende Nederlandse auteur, spreker en expert op het gebied van leiderschap, gedragsverandering en management. Zijn werk heeft een aanzienlijke invloed gehad op het bedrijfsleven en persoonlijke ontwikkeling in Nederland en daarbuiten. Met zijn seminar MBA in één dag heeft hij talloze professionals geïnspireerd en geholpen om effectiever te leiden en te veranderen. Voor deze businessclass heeft hij zich verdiept in de wereld van de zorg. Doe er je voordeel mee!

Blok 3: Ondernemen binnen de zorg

Ron Haanschoten is een zorgondernemer, die naast zijn praktijk diverse coöperaties en ondernemingen binnen de eerstelijns zorg opzette. Hij ijvert onvermoeibaar voor nieuwe businessmodellen, wijst op de noodzaak om meer uit innovaties te halen en wil de kwaliteiten van zorg nog beter zichtbaar maken. Samen met Daniël Buth zal hij uitleggen hoe je het vak meer vanuit een businessmodel kunt benaderen.

Blok 4: Hoe overtref je de verwachtingen van de patiënt?

Jos Burgers is een Nederlandse spreker, auteur en expert op het gebied van klantgerichtheid en klantloyaliteit. Hij heeft een uitgebreide achtergrond in marketing en heeft zich gespecialiseerd in het begrijpen van de behoeften van klanten en hoe bedrijven deze behoeften kunnen vervullen om een sterke klantrelatie op te bouwen. Tijdens deze businessclass voor zorgprofessionals geeft hij met de nodige humor tips en tops over hoe je een goede relatie kunt opbouwen met patiënten.

Initiatiefnemer & dagvoorzitter

Daniël Buth is manager in de zorg en ondernemer. Hij volgt op dit moment een Master of Business Administration (MBA) aan de Academica University of Applied Sciences waar hij onderzoek doet naar innovatieve en toekomstbestendige verdienmodellen binnen de zorg. Hij weet als geen ander tegen welke problemen je aan kunt lopen als praktijkeigenaar. Als initiatiefnemer van deze businessclass zal hij de rol van dagvoorzitter op zich nemen.

Visie van Levi

Hoe houden we de zorg goed, toegankelijk en betaalbaar in de toekomst? Zorgvisionair Marcel Levi zal tijdens het eerste blok ingaan op deze vraag. Als gerenommeerd arts en bestuurder heeft hij bijgedragen aan de verbetering van de medische zorg en de ontwikkeling van innovatieve benaderingen voor de toekomst van de gezondheidszorg. Zijn inzichten hebben een blijvende impact gehad op de manier waarop we kijken naar de uitdagingen en kansen binnen de gezondheidszorg, met een voortdurende toewijding aan het streven naar hoogwaardige, betaalbare en toegankelijke zorg voor iedereen.

AFAS theater Leusden